KAYSERİ / BÜNYAN - Karadayı Muzaffer Oflaz Ortaokulu

Kayseri İl Müftülüğü "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası' Konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni Yapıldı.

2024 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kayseri İl Müftülüğümüzce ilimiz ortaokul ve liseleri arası 'Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası' şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

Düzenlenen yarışmalarla, Türk dilini doğru, etkili ve kurallara uygun olarak özendirerek, dilimizi güzel ve düzenli kullanmanın arttırılması ve Hz. şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ile gelecek arasındaki tarihi, millî ve manevi köprü kurabilmeyi, vatan, millet, bayrak sevgisini ve saygısını geliştirmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, İl Müftümüz Durmuş Ayvaz başkanlığında İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreninde konuşan İl Müftümüz Ayvaz, "İl ve ilçe müftülüklerimizce gerçekleştirdiğimiz yarışmalarla amacımız Peygamber Efendimiz (s.a.s.)'in sevgisini çocuklarımızın ve gençlerimizin gönüllerinde kalıcı kılmaktır. Siz değerli öğrencilerimizi şiir ve kompozisyon yarışmalarına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Daha sonra protokol tarafından dereceye giren öğrencilere il müftülüğümüz tarafından hazırlanan ödülleri takdim edildi.

Gerçekleştirilen törene İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, İl Müftü Yardımcıları Yaşar Bolat, Muammer Turan ve Vedat Tekin, Develi İlçe Müftüsü Emin Patan, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

**Yarışmada öğrencilerimizden Esma Nur TEKTAŞkompozisyon yarışmasında Bünyan ilçe birincisi, Kayseri İl üçüncüsü oldu,

**Yarışmada öğrencilerimizden Selahattin EVCİ şiir yarışmasında Bünyan ilçe birincisi oldu.

Ayrıca okulumuzda da düzenlenen programda öğrencilerimize çeşitli hediyeler verildi.

Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.14-10-202414-10-202414-10-202414-10-2024

Yayın: 14.10.2024 - Güncelleme: 14.10.2024 10:30 - Görüntülenme: 6